Du skal være mellem 18 og 35 år gammel, sund og rask, oplyst om der er arvelige sygdomme i din familie. Under forløbet vil du blive screenet for smitsomme sygdomme som hepatitis, HIV, syfilis, klamydia og gonore.
Selv om du måske endnu ikke selv er blevet mor, kan du donere ægceller.
Du kan donere æg i alt 6 gange. Derfor er det vigtigt at du oplyser os om, hvis du har doneret til andre klinikker.
For hver donation modtager du en kompensation på 7.000 DKK. Dette beløb er fastsat ved lov i Danmark.
Nej, ægdonation påvirker ikke antallet af æg, du har i dine æggestokke.
Hver måned vokser der flere æg, og mange flere end der er behov for. Kun et eller to af disse æg bliver fuldt modne til når ægløsningen sker, de andre bliver ikke til noget.
Ved ægdonation bruger vi alle de æg der er den måned, vi kan modne dem gennem en hormonbehandling, dvs. dem der normalt ikke bliver til noget, bliver til modne æg, som så kan doneres til en anden kvinde.
Ja, det kan du, vi skal dog fjerne den ca. 6 uger før donationen, og når du er færdig med at donere, så udskifter vi den gratis for dig.
Ja, det kan du, men du skal tage en pause på 6 til 8 uger inden du donerer.
Ingen. Under det første interview vil der blive taget blodprøver, så vi kan kontrollere dine hormonniveauer. Hvis det viser sig, at du selv skulle have et begyndende fertilitetsproblem, rådgiver vi dig helt gratis.
Der er sjældent komplikationer. Hormonstimulering kan meget sjældent forårsage nogle bivirkninger. Vi informerer dig mere detaljeret under interviewet omkring dette.
Hvad betyder det at være en NO ID release ægdonor?
Hvis du vælger at være en NO ID release ægdonor, kan vi kun informere modtagere om din alder, højde og vægt, hår- og øjenfarve, hudfarve / etnicitet og blodtype. Hvis du er giver samtykke, tilføjes oplysningerne om din jobtitel eller din uddannelse.
Hvis du vælger at være en ID release ægdonor, informerer vi modtageren om din alder, højde, vægt, hår- og øjenfarve, hudfarve / etnicitet og blodtype. Hvis du giver samtykke, tilføjes oplysninger om din jobtitel eller din uddannelse. Når barnet er fyldt 18 år, kan det få din identitet at vide.
Når du er en privat ægdonor, donerer du æg til nogen, du kender og vil hjælpe, såsom en søster eller en ven. Du må dog ikke være forbundet via blod til manden til det modtagende par. Juridisk har du ingen rettigheder eller forpligtelser i forhold til barnet / børnene.
Ja, du kan gøre dette via en såkaldt “krydsdonation”. Krydsdonation betyder, at en kvinde kan springe over ventelisten til ægdonation og modtage et æg, hvis hun kan få en anden kvinde (i dette tilfælde dig) til at donere æg, som derefter gives til andre kvinder.
Du kan læse mere om forløbet her på siden https://sellmerklinik.dk/bliv-aegdonor/forloeb/
Dybest set kan du fortryde alt op til og med ægudtagningen. Vi håber dog, at du giver os besked inden starten, da en modtager venter på din donation.
Hvis du vælger at blive ægdonor, håber vi at den primære årsag at du vil hjælpe andre, med at nå deres drøm om at blive forældre. Ligesom sæddonorer, vil du blive belønnet for at donere dine æg, en ægdonor modtager 7.000 kr. pr. ægdonation. Det vil også hjælpe dig med at finde ud af, hvordan din egen fertilitetsevne ser ud, og der vil blive udført blodprøver og test for at fortælle dig om dit helbred.
Mange ægdonorer, er begejstrede over at kunne høre, om deres æg har hjulpet et barnløst par, eller en enlig kvinde. Hvis du ønsker dette, informerer vi dig gerne, om der er opnået en graviditet ved hjælp af dine donationer.