Om at blive ægdonor

Først og fremmest: Tak, fordi du ønsker at donere æg.

I det følgende beskriver vi kort, hvordan processen omkring en ægdonation forløber for dig.

Konsultation før donation

Et forløb som donor starter med en telefonkonsultation med os, hvor vi på baggrund af et spørgeskema og en samtale med dig vurderer, om du kan være donor.

Vi kommer til at gå meget i dybden med hvilke sygdomme, der er eller har været i din familie, herunder psykiske. Vi beder dig om at tænke tilbage på de generationer, der ligger før dig, forældre og bedsteforældre, og oplyse os om der kan være arvelige sygdomme i din familie. Dette lovmæssige krav stilles til alle, der ønsker at donere kønsceller (æg- eller sædceller) og skal hindre, at alvorlige sygdomme, fysiske som psykiske, gives videre til et barn.

Efter konsultationen udarbejder vi en skriftlig donorevaluering, som du får udleveret til underskrift og kan få en kopi af. Parret eller kvinden, som ønsker at modtage æg, skal ifølge loven have donorevalueringen (vurderingen) udleveret og godkende den som en eksplicit bekræftelse af, at de ønsker at modtage æg fra dig. Parret eller kvinden har ikke mulighed for at få at vide, hvem du er, og dit navn og øvrige data står ikke på vurderingen. Du forbliver anonym over for modtageren, ligesom vedkommende er anonym over for dig, medmindre du er kendt donor og i forvejen kender kvinden/ parret.

Nederst i denne menu finder du også et spørgeskema, som vi gerne vil bede dig om at udfylde og maile til os, inden vi derefter aftaler en tid til en snak og får lavet donorevalueringen. Til den første snak aftaler vi også, hvornår du kan komme til konsultation hos vores læge.

Du kan også rekvirere spørgeskemaet ved at skrive en e-mail til info@sellmerklinik.dk