Ægdonorkategorier

Du har mulighed for at vælge den donortype, der passer dig bedst – både NO ID release og ID release. Vi hjælper dig gerne ved at rådgive og vejlede dig bedst muligt, når du er til den forberedende samtale, for det er ikke altid lige let at træffe en beslutning om donortypen.

Uanset om du vælger en NO ID release eller ID release donor, så vil donoren forblive anonym de første 18 år af barnets liv.

NO ID release ægdonor

Når du vælger en NO ID release ægdonor, vil det aldrig være muligt at få oplysninger om ægdonorens identitet. Barnet kan ikke etablere kontakt til donoren, når det er fyldt 18 år. Du har adgang til basisoplysninger som øjenfarve, hårfarve, højde, vægt, blodtype og beskæftigelse.

ID release ægdonor

Når du vælger en ID release ægdonor, har du ud over basisoplysningerne også adgang til en donorprofil på 8-15 sider, som omhandler donorens baggrund, uddannelse, familiemæssige forhold, interesser, hobbies, personlighed, detaljerede oplysninger om udseende, ansigtstræk og kropsbygning, personale-vurdering, barndomsbilleder og en håndskreven hilsen. Hvis du vælger en ID release ægdonor, kan dit barn, når det fylder 18 år, få kontakt til donoren. Barnet vil således have mulighed for at få stillet en eventuel nysgerrighed omkring sin biologiske baggrund på ægdonorens side. ID release donoren har underskrevet en kontrakt med klinikken, hvor hun forpligter sig til at være tilgængelig med sine ID-oplysninger og for kontakt med barnet, når det er 18 år. Kontakten etableres af klinikken.