FAQ

Overvejer du at donere æg?

Her er de hyppigst stillede spørgsmål om ægdonation:

 

1- Hvem kan blive ægdonor?

Du er mellem 18 og 35 år gammel. Som donor bliver du spurgt, om du selv er sund, og om der er arvelige sygdomme i familien. Du vil blive screenet for smitsomme sygdomme som hepatitis, HIV, syfilis, klamydia og gonore.

Du kan donere ægceller, uanset om du selv har børn eller endnu ikke er mor.

 

2 – Hvor ofte kan jeg donere æg, og hvad får jeg til gengæld?

Du kan donere æg i alt 6 gange. Giv os besked, hvis du har doneret til andre klinikker. For hver donation modtager du en kompensation på 7.000 DKK, hvilket svarer til cirka 940 €. Dette beløb er fastsat ved lov i Danmark.

 

3 – Kan ægdonation reducere mine egne chancer for at blive gravid?

Nej, ægdonation påvirker ikke antallet af æg, du har i dine æggestokke.

Hver måned vokser flere og flere æg, end der er behov for. Kun et eller to æg er fuldt modne til ægløsning, de andre går under. Vi bruger dette til ægdonation: de æg, som din krop ikke bruger til ægløsning, og som normalt alligevel går under, modnes gennem hormonbehandling, så du kan give dem til en anden kvinde.

 

4 – Kan jeg donere æg, selvom jeg bruger kobber- eller hormon-spiral?

Ja, det kan du, selvom du bruger en kobberspiral eller en hormonspiral. Imidlertid skal spiralen fjernes ca. 6 uger før donationen, og vi udskifter den gratis for dig.

 

5 – Kan jeg donere æg, selvom jeg bruger p-piller?

Ja, det kan du, men du skal tage en pause på 6 til 8 uger inden du donerer.

 

6 – Er der en risiko for at gå igennem overgangsalderen tidligere?

Ingen. Under det første interview vil der blive taget blodprøver, så vi kan kontrollere dine hormonniveauer. Hvis det viser sig, at du selv skal have et begyndende fertilitetsproblem, vil vi rådgive dig gratis.

 

7 – Er der nogen bivirkninger eller risici forbundet med ægdonation under æg hentning?

Der er sjældent komplikationer. Hormonstimulering kan sjældent forårsage bivirkninger. Vi informerer dig mere detaljeret under interviewet.

 

8 – Hvad betyder det at være en NO ID release ægdonor?

Hvis du vælger at være en NO ID release ægdonor, kan vi kun informere modtagere om din alder, højde og vægt, hår- og øjenfarve, hudfarve / etnicitet og blodtype. Hvis du er enig, tilføjes oplysningerne om dit job eller din uddannelse.

9 – Hvad betyder det at være en ID release ægdonor?

Hvis du vælger at være en ID release ægdonor, informerer vi kun modtageren om din alder, højde og vægt, hår- og øjenfarve, hudfarve / etnicitet og blodtype (og muligvis dit job eller din uddannelse). Men når barnet er fyldt 18 år, kan det få din identitet at vide.

10 – Hvad betyder det at være en privat ægdonor?

Når du er en privat donor, donerer du normalt æg til nogen, du kender og vil hjælpe, såsom en, du kender. B. en søster eller en ven. Du må dog ikke være forbundet med blod til manden til det modtagende par. Juridisk har du ingen rettigheder eller forpligtelser i forhold til barnet / børnene.

11 – Kan jeg hjælpe en kvinde, jeg kender, uden at donere direkte til hende?

Ja. Du kan gøre dette via en såkaldt krydsdonation. ”Krydsdonation” betyder, at en kvinde kan springe over ventelisten til ægdonation og modtage et æg, hvis hun kan få en anden kvinde (i dette tilfælde dig) til at donere æg, som derefter gives til andre kvinder.

12 – Hvordan foretages ægdonationen? Du kan læse mere om forløbet her på siden.

13 – Kan jeg fortryde min beslutning om at donere æg?

Dybest set kan du fortryde alt op til og med ægudtagning. Vi håber dog, at du giver os besked inden starten, da en modtager venter på denne donation.

14 – Hvad er fordelen ved at være ægdonor?

Hvis du vælger at blive ægdonor, er den primære årsag til, at du skal gøre det, fordi du vil hjælpe andre med at nå deres drøm om forældre. Ligesom sæddonorer, vil du blive belønnet for at donere dine æg. En ægdonor modtager DKK 7.000 pr. donation. Det vil også hjælpe dig med at finde ud af, hvordan det går med din egen fertilitet, og der vil blive udført blodprøver og test for at fortælle dig om dit helbred.

15 – Kan jeg finde ud af, om en kvinde kan blive gravid med mine æg?

Mange ægdonorer er begejstrede over at høre, at deres æg har hjulpet et barnløst par eller en enlig kvinde. Hvis du ønsker det, informerer vi dig gerne om, hvorvidt en graviditet er opnået ved hjælp af dine ægceller.